Longfibrose behandeling

Longfibrose en Airmax

Longfibrose is niet te genezen, maar wel te behandelen met medicijnen. Daarnaast kan Airmax helpen bij het vrijer ademen. De neusspreider zorgt voor een betere opname van zuurstof. De neusspreider is eenvoudig in gebruik en werkt direct.

Wat is longfibrose

Longfibrose wordt vaak zichtbaar op oudere leeftijd, meestal bij personen boven de 60 jaar. De ziekte is chronisch en zeldzaam. Als je longfibrose hebt kan je niet meer voldoende zuurstof opnemen en koolstofdioxide uitscheiden. De wanden van de longblaasjes worden steeds dikker.

Kenmerken longfibrose

Doordat de longen niet voldoende zuurstof kunnen opnemen, leidt dit tot een benauwd gevoel. Daarnaast merk je door het zuurstofgebrek een te kort aan energie. In een vergevorderd stadium, kan het zelfs leiden tot gewichtsverlies of vergroeiingen aan nagels en/of vingertopjes. Dit kan pijn geven aan de gewrichten. Hoe verder de ziekte gevorderd is, hoe erger de klachten vaak zijn.

Erfelijkheid en oorzaken

Bij een klein deel van de mensen is longfibrose een erfelijke ziekte. Wetenschappers zijn aan het onderzoeken hoe we kunnen aantonen of iemand erfelijk belast is.

De meest bekende oorzaken van longfibrose zijn:

  • langdurige blootstelling aan organisch materiaal;
  • sarcoïdose;
  • tuberculose of legionella; slechts in uitzonderlijke gevallen;
  • langdurige blootstelling aan een chemische stof;
  • medicijnen; chemotherapie bij kanker;
  • ziektes aan het immuunsysteem.

Airmax neusspreiders helpen

Airmax® helpt patiënten met longfibrose vrijer te ademen door de neus. Hierdoor krijgt men meer zuurstof binnen. Airmax® is uitgebreid onderzocht in wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectief. Airmax® is verkrijgbaar via de apotheek en bij diverse online verkooppunten.

Naast de positieve effecten die Airmax® heeft op longfibrose, is het product ook geschikt voor gebruik bij andere aandoeningen zoals: astma, COPD, luchtwegallergie, slaapapneu, snurken en verkoudheid. Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen neem dan gerust contact met ons op.

Bestel online